Waarom doe jij mee aan de VeganChallenge?

Grote kans dat één van onderstaande redenen ook jou over de streep heeft getrokken om mee te doen aan de VeganChallenge. Want waarom eten en leven we eigenlijk veganistisch?

'Voor de dieren'
Niet meer bij willen dragen aan dierenleed is een veelgehoorde reden. Voor vlees- en melkproducten worden veel dieren gefokt, opgesloten en behandeld als gebruiksvoorwerp. Door geen dierlijke producten meer te consumeren, wordt dit aantal sterk verminderd.

'Voor het milieu'
Daarbij zorgt de veehouderij voor een grote uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 met opwarming van de aarde tot gevolg. Ook draagt de vee-industrie bij aan bijvoorbeeld lucht- en watervervuiling. Door plantaardig te eten, houden we onze planeet schoon en leefbaar. Want onthoud: “There’s no planet B”.

'Voor mijn gezondheid'
Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten de kans op welvaartsziekten als kanker, diabetes type 2 en obesitas verkleint. Gevarieerde plantaardige voeding, gezondheid en meer energie gaan hand in hand.

Zat jouw reden hier ook bij? Deze en andere redenen zijn uitgebreid beschreven op de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Door redenen voor het aangaan van deze uitdaging op te schrijven, maak je een belofte aan jezelf. Een belofte die jou eraan herinnert waarom je dit doet en waardoor je minder snel in oude patronen zult vervallen. Wat je belooft, kom je tenslotte eerder na.

De redenen zijn bekend, maar is plantaardig eten verantwoord? Een veelgestelde vraag, maar je hoeft je nergens zorgen over te maken! Gezondheidsorganisaties zijn het er namelijk over eens: een gevarieerd veganistisch dieet is gezond voor mensen van alle leeftijden. Maar waar halen veganisten bijvoorbeeld hun eiwitten vandaan? Dit lees je morgen!
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=3) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Docu’s, websites en boeken voor de beginnende vegan
Soms komt er zo onwijs veel informatie op je af, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch! Elise schrijft in haar blog over enkele documentaires en boeken die laagdrempelig zijn voor beginnende vegans.
 
lees meer
 
 
Vegan eten voor je gezondheid? Dat is een makkie!
In dit blog vertelt Mitu ons dat 1: je bijna vanzelf gezonder gaat eten wanneer je vegan eet en 2: dat er ook een heleboel ongezonde vegan snacks bestaan. Lees & leer!
 
lees meer
 
 
Vegan instinkers!
“Ik dacht toch echt dat dit vegan was.” Een uitspraak die je, vooral in het begin, bijna niet tegen kunt houden. Alles is wennen, zo ook de overstap naar het veganisme. Met deze 5 instinkers helpt Sabine je op weg.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser