Blijf lekker eten, genieten en bovenal: blijf leren!

Je eerste maand veganistisch eten zit er alweer bijna op. Het is fantastisch dat jij en duizenden anderen meegedaan hebben met de VeganChallenge en het zou natuurlijk te gek zijn als jij deze nieuwe manier van eten na de VeganChallenge doorzet!

Stap voor stap veranderen
Vegan eten en leven op zich is niet moeilijk. Een gewoonte veranderen is dat wel! Gewoontes veranderen gaat geleidelijk. Het is een proces waar je een aantal dagen, weken of zelfs maanden voor nodig hebt. Bij de één gaat dit nou eenmaal sneller dan bij de ander. Iedereen is verschillend, woont in een andere omgeving en krijgt te maken met verschillende sociale omstandigheden. Een belangrijk advies luidt dus ook: neem de tijd die JIJ nodig hebt.

Nieuwe kennis en vaardigheden inzetten

Het is niet zozeer een ijzeren discipline waarmee je een gewoonte verandert, maar met kennis en vaardigheden die uit een verandering voortkomen. De afgelopen maand leerde je over de bio-industrie, het milieu, voeding en gezondheid. Uit deze kennis haalde jij de motivatie om nieuwe skills aan te leren en om tot actie over te gaan. Jij leerde anders boodschappen te doen, anders te koken, je leerde nieuwe ingrediënten en gerechten kennen en bovendien heb jij een eigen mening ontwikkelt om over veganisme in gesprek te gaan met anderen.

Wees trots op de kennis die je nu al hebt!
Ga eens na wat jij in een enkele maand allemaal geleerd hebt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Een gewoonte veranderen wordt veel makkelijker en vooral interessanter wanneer je het ziet als een proces naar meer kennis en nieuwe vaardigheden, in plaats van het zo lang mogelijk weerstaan van verleidingen. Dus lees, leer, kijk, eet en geniet – ook na de VeganChallenge – van alles wat een veganistische leefstijl te bieden heeft!

En dat was het al bijna. Morgen is het de allerlaatste dag van de VeganChallenge. Je zult er versteld van staan wat jij in je eentje al voor elkaar hebt gekregen!
 
 
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=29) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Tips over hoe je gemakkelijk vegan kunt blijven
Je begint eraan… maar hoe blijf je ‘t ook? Een veganistische levensstijl volgen en niet meer terugkijken naar wat je vroeger at. Het kan. Natuurlijk kan het! En Nicky geeft hier tips hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen.
 
lees meer
 
 
Omgaan met cravings naar dierlijke producten
Heb jij soms heel erge zin in een Mars of Lion reep? Of missschien heb je erge cravings naar kaas of een bepaald soort vlees? Zeker in het begin zijn cravings naar je favoriete dierlijke producten niet ongewoon. Anne-Fleur geeft je tips om hiermee om te gaan.
 
lees meer
 
 
Vegan eten met een budget
Als vegan krijg je regelmatig de vraag “Ben je meer geld kwijt aan boodschappen nu je vegan eet?”. Wil je meer weten over goedkoop (vegan) boodschappen doen? Klik dan snel door naar het blog van Joyce.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser