Omgaan met veelgestelde vragen van niet-veganisten

“Als je op een verlaten eiland aanspoelt, zou je dan wel vlees eten?”

“Hoe kun je leven zonder kaas? Ik kan echt niet zonder ...”

Heb jij deze al eens gehoord? Wij in ieder geval wel! In het artikel van deze nieuwsbrief vind je vijf veel gestelde vragen en onze antwoorden daarop.

Begripvol antwoorden
Over het algemeen antwoorden wij eerst met een stukje begrip. “Ik dacht voorheen ook dat ik niet zonder kaas zou kunnen,” bijvoorbeeld. Daarna kun je gemakkelijk een steuntje in de rug geven: "Maar met de juiste motivatie en informatie, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk,” of "Als je dan echt niet zonder kaas kunt, dan begin je toch met andere dierlijke producten te laten staan of met kaas te minderen?”

Een goed moment om anderen te inspireren
Uiteindelijk moet iedereen een eigen manier vinden om met zulke vragen om te gaan. Zulke momenten zijn in ieder geval handig om andere mensen over je overtuigingen te vertellen. Ze beginnen er tenslotte zelf over!

Wow, al bijna aan het einde van de maand! Morgen proberen we je te inspireren: waarom zou je nou na deze maand door het leven gaan als veganist?
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=28) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Omgaan met vervelende reacties
Soms kunnen mensen vervelend reageren wanneer ze horen dat je veganist bent. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Ilona vertelt je hoe zij dit doet.
 
lees meer
 
 
Veganisme: de 5 meest gestelde vragen & antwoorden
“Wij mensen horen toch vlees te eten?” en “Veganisten krijgen toch standaard te weinig vitaminen binnen?” Elise kan deze vragen inmiddels wel dromen. Zij heeft haar antwoorden klaar en helpt jou er bij deze ook mee.
 
lees meer
 
 
Kun je van dieren houden en ze eten?
Van dieren houden en ze eten, kan dat? “Ik hou van dieren, maar ik eet ze ook.” Zou je dat echt kunnen menen?Ja, dat denk ik wel! Ik weet zeker dat mensen dit menen als ze dit zeggen. Mensen hebben huisdieren en zorgen hiervoor, zien het als familie, als maatje en hebben groot verdriet als [......]
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser