De tussenstand na drie weken veganisme

We zijn ontzettend blij dat je er na drie weken nog bent. Samen maken we het verschil!

Vegan Rekenmachine
Laten we nog eens naar de Vegan Rekenmachine kijken. Dat is best indrukwekkend: je hebt als gemiddelde veganist nu al 23 dierenlevens, 94.000 liter water en 63 vierkante meter bos bespaard!

Goed voor het milieu
Deze week hebben we gekeken naar het milieu en duurzaamheid. We zagen dat veganisme bevorderlijk is voor beter watergebruik, minder vervuiling, een betere voedselverdeling en minder ontbossing. In de weken daarvoor zagen we al hoe veganisme goed is voor je gezondheid en voor dierenwelzijn. Redenen genoeg om veganist te worden, zou je zeggen!

Veganisme in sociale situaties
Toch is veganist zijn niet altijd gemakkelijk. Soms word je moe van het uitleggen, kom je in een restaurant waar ze weinig opties hebben of loop je tegen een buitenlands etiket aan.

De komende week bespreken we dan ook de beste tips van ons team: hoe maak je veganist zijn gemakkelijk in sociale situaties? Morgen beginnen we met vrienden en familie. 
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=22) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Wat is er mis met palmolie?
Palmolie, altijd een vaag onderwerp onder zowel vegans als alleseters. Want wat gebeurt er precies in de palmolie-industrie en hoe kunnen wij dit als consumenten beter maken? Elise vertelt hier het verhaal over palmolie.
 
lees meer
 
 
Mijn vegan reis begon met een VeganChallenge
Great changes start with individuals. Je hoeft niet persé op de voorgrond te strijden om een verschil te kunnen maken. In dit blog vertelt Annemiek over de veranderingen die zij om zich heen ziet gebeuren, sinds zij haar veganistische levensstijl deelt met haar omgeving.
 
lees meer
 
 
Tips over hoe je gemakkelijk vegan kunt blijven
Je begint eraan… maar hoe blijf je ‘t ook? Een veganistische levensstijl volgen en niet meer terugkijken naar wat je vroeger at. Het kan. Natuurlijk kan het! En Nicky geeft hier tips hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser