Let's talk about soja

Een veel gebruikt product
Sojaburgers, sojasteaks, sojaballetjes, sojamelk, sojayoghurt… Soja zit in veel veganistische producten. Vandaag bespreken we in de nieuwsbriefartikelen twee belangrijke aspecten: is soja goed voor je en is het goed voor het milieu?

Is soja gezond?
We verklappen alvast een geheimpje: je kunt prima soja eten. Toch krijgen wij er nog af en toe vragen over. Lees zodoende gerust de onderstaande artikelen om jezelf te informeren.

Ben je allergisch voor soja of wil je het om een andere reden vermijden? Gelukkig kun je ook prima veganist zijn zonder soja te eten. Kijk bijvoorbeeld eens bij de sojavrije producten op Gewoon Vegan of selecteer sojavrij op onze receptenpagina.

Heb je trek gekregen van het lezen? Kijk dan eens naar onze tofu guide. Het lekker bereiden van tofu is namelijk helemaal niet moeilijk.

Wat een informatie, hè! Morgen vatten we deze milieuweek overzichtelijk samen. En dan ben je al op driekwart van de VeganChallenge!
 
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=21) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Soja deel 1: Soja en gezondheid
Enzymremmers, teveel hormonen en zelfs man boobs?! Tientallen verhalen over de ongezonde aspecten van soja doen de ronde. Elise heeft het uitgezocht en vertelt in haar blog waarom het eten van soja helemaal niet ongezond blijkt te zijn.
 
lees meer
 
 
Soja deel 2: Soja & het milieu
Als je eenmaal begint te lezen over wat de impact is van soja op het milieu, dan begint het je vast en zeker te duizelen. In dit blog legt Elise uit waar soja wordt verbouwd, waarom en hoe jij op een goede manier lekker soja kunt eten.
 
lees meer
 
 
Vegan en een fulltime baan
Met een fulltime baan en een druk leven kan het in het begin lastig zijn om tijd te maken om je te verdiepen in veganisme en om nieuwe recepten te leren kennen. In deze blog legt Annemiek uit hoe zij dit doet en ervoor zorgt dat ze gevarieerd eet en toch veel tijd overhoudt.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser