Ontbossing: rampzalig gevolg van de veesector

“Veeteelt is de belangrijkste oorzaak van ontbossing in de wereld.” Dat is nogal een uitspraak, vind je niet?

Klimaatverandering en verlies biodiversiteit

Toch is het waar. Greenpeace laat bijvoorbeeld zien dat 80% van alle ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied door de veesector komt. Dat is niet alleen slecht voor deze bossen zelf, maar ook voor klimaatverandering en biodiversiteit. Simpel gezegd: als je bossen kapt, dan kunnen er ook geen beestjes meer in leven. Men schat dat 30% van de door de mens veroorzaakte verlies aan biodiversiteit te wijten is aan veeteelt.

Als je zulke feiten leest, vergaat je misschien wel de trek in vlees, vis en zuivel. Gelukkig maar dat er zoveel lekkere veganistische alternatieven zijn! Deze zijn vaak gemaakt van soja. Is deze boon dan wel oké? Je leest het morgen!
 
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=20) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Hoe dierlijke producten nuttigen leidt tot ontbossing
Ontbossing, wat weet je daar eigenlijk over? Grote kettingzagen, krakende bomen en dieren die op de vlucht slaan. En waarom eigenlijk? Voor onze houten tafels? Voor sojaproducten? Voor …. uh… hoe zit dit eigenlijk?
 
lees meer
 
 
10 snelle vegan snacks voor een verjaardag of borrel
Als vegan wil je natuurlijk graag lekkere vegan snacks op tafel kunnen zetten met een verjaardag, feestje of borrel. Geen keukenprins/prinses of weinig tijd? Met deze vegan snacks staat je tafel super snel vol met heerlijke gezonde en ongezonde hapjes!
 
lees meer
 
 
VeganChallenge ervaring: Yolanda
VeganChallenge ervaring: Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Yolanda is 60 jaar en voelt zich fitter dan ooit na haar deelname aan de VeganChallenge. Vandaag deelt ze [......]
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser