Terugdringen die hongersnood!

Honger – een onveranderbaar gegeven in onze wereld… of toch niet?
De wetenschap windt er geen doekjes om: minstens 70% van de landbouwgrond op aarde gebruikt men voor veeteelt. Met andere woorden, men gebruikt wereldwijd ontzettend veel grond om dieren vet te mesten.

Efficiëntere verdeling
Op veel van deze grond zou je ook dezelfde, of zelfs andere, gewassen kunnen verbouwen om mensen te voeden. Sterker nog, dit zou veel efficiënter zijn: uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat er ruim 25 kilo plantaardig voedsel nodig is om 1 kilo rundvlees te produceren.

Geen honger meer!

Samenvattend is het hoe dan ook efficiënter om landbouwgrond direct in te zetten voor voedselproductie voor mensen. Veganisme kan zodoende een bijdrage leveren aan het terugdringen van honger wereldwijd.

Je hoort wel eens bizarre feiten over hoe snel de aarde ontbost wordt. Morgen bespreken we dan ook ontbossing - durf je het aan?
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=19) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Milieuvoordelen van plantaardig eten: minder voedselverspilling
Plantaardig eten is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar ook voor je eigen gezondheid en het milieu. Een ander groot voordeel van veganisme is het feit dat het zorgt voor minder voedselverspilling. Hoe dat precies zit, zullen we vandaag uitleggen.  Voor de productie van vlees, zuivel en eieren is op zeer grote schaal veevoer [......]
 
lees meer
 
 
“Ik voel me keifit!” roept blogster Natascha
Weg met die constante verkoudheid! Doei jeuk en keelontstekingen! Sinds Natascha geen dierlijke producten meer eet, is het verschil in haar lichaam duidelijk voelbaar. Maar ook haar kijk op de wereld is veranderd. Wil je weten hoe? Lees dan verder.
 
lees meer
 
 
Het eetdagboek van Saonah (een vegan meisje)
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser