Jij helpt mee aan een schonere wereld!

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging, en soms is dat lastig. Grote corporaties vervuilen ononderbroken verder, er leven meer mensen op onze planeet dan ooit tevoren en politici doen vaak alsof hun neus bloedt.

Klimaatverandering tegengaan
Hoe weet je waar je moet beginnen? Als je goed kijkt, is de veehouderij verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde broeikasgasemissies. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is dit 18 procent.

Anders eten voor een goed milieu
Als veganist strijd je zonder meer mee voor een beter klimaat. Als vegetariër natuurlijk ook, maar rundvlees en zuivel zijn de meest uitstoot-intensieve dierlijke producten.

Veganisme en het stoppen van vervuiling, dat gaat hand in hand. Maar nu missen we nog de menselijke component! Morgen bespreken we dan ook voedselverspilling.
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=18) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
CO2 en een plantaardige levensstijl: hoe zit dat eigenlijk?
Hoe heeft veganist worden eigenlijk invloed op je CO2 uitstoot? In deze blog legt Annemiek het uit!
 
lees meer
 
 
Vegan eten met een budget
Als vegan krijg je regelmatig de vraag “Ben je meer geld kwijt aan boodschappen nu je vegan eet?”. Wil je meer weten over goedkoop (vegan) boodschappen doen? Klik dan snel door naar het blog van Joyce.
 
lees meer
 
 
Waarom is wol niet veganistisch?
Het leven van een wolschaap kunnen we ronduit verdrietig noemen. De kwelling en pijn die zij moeten doorstaan voordat hun wol überhaupt dik genoeg is, is 1 bak ellende. Lees in dit artikel over welke verschrikkingen de wolindustrie met zich meebrengt.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser