Nog een belangrijke reden: veganisme voor een beter milieu

We hebben het al uitgebreid gehad over de voordelen van veganisme voor dieren en je eigen gezondheid. Maar hoe zit het met de derde belangrijke reden om veganist te worden? Welk effect heeft veganisme op het milieu? We zullen van alles bespreken: vervuiling, voedselverspilling, ontbossing en soja. Vandaag beginnen we met watergebruik.

Watergebruik: veeindustrie versus landbouw
Zoals je ook op de Vegan Wiki kunt lezen, is er bijzonder veel water nodig om dieren te houden. Het Voedingscentrum vertelt ons bijvoorbeeld dat 46% van het water in de landbouw voor dieren wordt gebruikt en maar 8% voor granen! Om nog een andere vergelijking te geven: per kilo rundvlees is in Nederland 6.500 liter water nodig, terwijl per kilo appel, tomaat en komkommer maar respectievelijk 800, 200 en 350 liter nodig is.

In de blogs van vandaag vind je meer informatie over veganisme en watergebruik. Morgen gaan we het hebben over vervuiling: kan veganisme helpen tegen klimaatverandering?
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=17) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Waarom is veganist worden goed voor het milieu?
Waar veel mensen niet bij stil staan, is dat vlees eten en melk drinken enorm slecht is voor het milieu. Het is een van de grootste oorzaken voor het opwarmen van de aarde. Waarom? Elise legt het je uit.
 
lees meer
 
 
8 x vegan musthaves
De VeganChallenge is er om ons te helpen onze weg te vinden in de veganistische (food) wereld. Om het ons gemakkelijker te maken. Vegan musthaves kunnen daarbij echt niet ontbreken. Ik zet daarom een aantal fijne plantaardige alternatieven voor je op een rijtje. Ik vertel je wat het is, waar het verkrijgbaar is en waarom het zo'n fijn vegan alternatief is.
 
lees meer
 
 
Leer een onbelangrijk bijproduct? Echt niet!
Hoe erg is het kopen van lederen producten? Is het ‘gewoon’ een bijproduct of worden er dieren speciaal voor gefokt en geslacht? En wat voor effect heeft de leerindustrie op het milieu en de arbeiders? Elise legt het je hier haarfijn uit.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser