Diervriendelijke kleding: Hartstikke hip!

Al nieuwe smaken ontdekt? Lekkere recepten gemaakt? Ga vooral zo door! Wij (en de dieren) zijn ontzettend blij met jou!

Vegan kleding
Je bent nu al een tijdje bezig met de VeganChallenge en waarschijnlijk gaat het plantaardig koken je steeds beter af. Dat op zich is al fantastisch, maar veganisme draait niet alleen om plantaardig eten. Diervriendelijker leven kan ook door vegan kleding, schoenen en accessoires te kopen. Vegan? Jazeker, want veel schoenen, riemen en tassen zijn gemaakt van leer, wol vindt je in truien en wat dacht je van zijde in sjaaltjes?

Dier-vrij is dé nieuwe trend
Het goede nieuws is dat er steeds meer vegan alternatieven voor leer, wol en zijde zijn. En er worden echt niet alleen maar oubollige schoenen en kleding gemaakt. Winkels en online webshops met hippe vegan items schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar ook bestaande merken komen steeds vaker met vegan alternatieven.

Ga voor die nieuwe garderobe
En waar je dan zoal diervriendelijke kleding kunt shoppen? Bij Shop Like You Give a Damn bijvoorbeeld. Bij deze vegan webshop winkel jij complete outfits bij elkaar. Voor vrouwen én mannen. Voor schoenen kun je ook goed terecht bij Vega Life in Amsterdam. Jij ziet er fashionable uit, de dieren behouden hun eigen vachtje en de aarde heeft er ook nog profijt van. Als dat geen win-win-win situatie is! Ook kun je in eigenlijk elke kledingwinkel wel vegan kleding vinden door gewoon op het label te kijken.

Morgen gaan we het hebben over veganisme en cosmetica. Betekent dierproefvrij ook dat het product dierenleedvrij is?
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=14) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Het kopen van kleding: waar let je op?
Veganisme is meer dan alleen plantaardig eten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van veganistische kleding? Nicky vertelt het je!
 
lees meer
 
 
Makkelijk shoppen bij vegan webshops
Kom je er niet uit met het beperkte vleesvervangeraanbod van Albert Heijn, Jumbo of Vomar? Voor wie meer vegan producten wil dan de gemiddelde supermarkt verkoopt, kun je ook eens shoppen bij vegan webshops. Ook vegans gaan mee met hun tijd! We geven je graag een aantal tips voor goede webshops met vegan verwenproducten. Indruk [......]
 
lees meer
 
 
Elise legt uit over de bontindustrie
Konijnen, vossen, zeehondjes, nertsen en zelfs het bijzondere karakulschaap. Allemaal gefokt voor hun bont. Meer weten over de gruwelen van de bontindustrie? Lees dan snel verder.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser