"Maar ik eet al biologisch"

Veel mensen zien wel in dat het eten van gangbaar vlees, vis en zuivel schadelijk is voor dieren. Voor velen is dit een reden om biologisch te gaan eten. Een stap in de goede richting, maar helaas is dit niet meteen 100% diervriendelijk.

Dierenleed: ook in de biologische sector
Ook in de biologisch vee- en zuivelindustrie wordt vaak niet zachtzinnig met dieren om gegaan. Grote bedrijven sjoemelen flink met keurmerken en uiteindelijk worden dieren – ook op biologische boerderijen – nog steeds gevangen gehouden en uiteindelijk geslacht.

Onnodige vervanging
Vlees en melkproducten uit de reguliere vee-industrie zijn te vervangen door producten uit de biologische sector. Maar met alle mogelijkheden in melk-, ei-, vlees- en zelfs honingvervangers kun je je afvragen of dat nog nodig is.

Het consumeren van vlees, eieren en zuivel is dus schadelijk voor dieren. Maar veganisme is meer! Hoe zit het met kleding waarin geen dierlijke producten zijn verwerkt? Je leest het morgen.
 
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=13) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Wat betekent ‘biologisch’ eigenlijk?
Moet je eigenlijk ook biologisch eten als je vegan bent? Een vraag die vaak gesteld wordt aan het VeganChallenge-team. Maar wat is ‘biologisch’ eigenlijk? En wat heeft het voor effect op mens, dier en milieu? Elise legt het allemaal haarfijn aan je uit.
 
lees meer
 
 
Waar bestaat een gezond plantaardig dieet uit?
Wat zijn belangrijke voedingsstoffen? Waar moet je als veganist op letten? En wat zijn gezonde dingen om dagelijks te eten? In deze blog legt Ilona het je uit zodat je precies wet waar je op moet letten!
 
lees meer
 
 
Het leed achter eieren
Wat gebeurt er met de haantjes? Waarom hebben leghennen geen snavel? Kippen horen toch eieren te leggen? Zijn biologische eieren niet veel beter? Elise geeft in dit blog antwoord op al deze vragen.
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser