9 dierenlevens, 25 vierkante meter bos en 37.457 liter water

Je bent al een heel eind op weg!
Hoe gaat het? Heb je per ongeluk iets dierlijks gegeten? Dat is helemaal niet erg. Gewoontes veranderen is een proces. Als beginnend veganist kun je nooit alles in een keer perfect doen. Zelfs mensen die al jaren vegan zijn, gaan soms nog de mist in. Maakt dit je tot een slechte vegan? Zeker niet! Zie deze misstapjes vooral als leermomenten waarmee je stap voor stap je einddoel bereikt. Feit is wel dat jij nu al 9 dierenlevens, 25 vierkante meter bos en 37.457 liter water hebt bespaard. Als dat geen motivatie is om door te gaan!

Veganisme is gezond!
Na deze eerste 10 dagen hopen wij dat je een beter idee hebt over hoe je zonder dierlijke producten gezond kunt blijven. Een gevarieerd plantaardig dieet bestaat uit groente en fruit in zoveel mogelijk kleuren, vezelrijke koolhydraten als volkoren granen & havermout en noten, pitten & zaden rijk aan eiwitten en omega-3 vetten. Calcium en ijzer vind je in veel producten waarvan je het niet verwacht en door met vitamine B12 verrijkte voedingsmiddelen te eten en/of deze als supplement te nemen hoef je je ook hierover geen zorgen te maken.

Waarom veganisme?
Voor veel vegans is het positieve effect van hun plantaardige manier van eten een leuke bijkomstigheid. Ben je benieuwd naar de meest genoemde reden voor veel mensen om uiteindelijk de stap naar het veganisme te zetten? Houd dan zeker de nieuwsbrief van morgen in de gaten.
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=10) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
5 verrukkelijke vegan ontbijtjes van Mitu
Ontbijten; soms razendsnel en boterham pakken op weg naar kantoor of nog net tijd vinden om een reep uit te pakken tijdens het fietsen. Maar, je kunt ook een feestje maken van het ontbijt. Mitu heeft 5 lekkere en voedzame ontbijtrecepten voor je onder elkaar gezet. Ontbijt smakelijk!  
 
lees meer
 
 
Waar vind ik inspiratie voor vegan recepten?
Uren recepten zoeken op social media, via blogs of op favo websites. Ilona weet precies waar ze moet zoeken. Lukt het jou minder goed? Lees dan snel verder want Ilona deelt al haar inspiratiebronnen met jou!
 
lees meer
 
 
VeganChallenge ervaring: Tomas
Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de VeganChallenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Tomas is veganist gebleven nadat hij in oktober 2015 meedeed en deelt vandaag zijn ervaringen. Waarom heb je meegedaan aan de VeganChallenge? Ik at gewoon [......]
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser