Plantaardig koken is (g)een kunst!Een andere manier van eten kan een leuke uitdaging zijn om ook anders te gaan koken. Er zijn diverse vegan alternatieven om je favoriete gerecht te blijven maken, maar er zijn ook tal van nieuwe heerlijke recepten om uit te proberen. Veel gerechten uit de internationale keuken zijn standaard plantaardig.
Dus hoe doe je dat?Een uitgebalanceerde veganistische maaltijd bevat altijd voldoende groenten, volkoren granen, peulvruchten, zaden, pitten en noten. Zorg jij er daarbij voor dat je meerdere stukken fruit per dag eet en genoeg drinkt, dan heb je al een goede basis. Het fijne is ook nog eens dat dit komt zonder een sausje cholesterol, verzadigd vet, milieuproblematiek en dierenleed. Goeie deal, toch?
Wie een graag een hulpmiddel heeft, kan de
Vegan Schijf van Vijf gebruiken. Hierop staat een duidelijke indeling van de verschillende productgroepen binnen een plantaardig voedingspatroon.
Oefenen maarVerandering van gewoontes kost altijd een beetje tijd, maar door veel te oefenen, schud jij voor je het weet de lekkerste plantaardige maaltijden uit je mouw. Langzaamaan ga jij ontdekken wat je lekker vindt en wij helpen daarbij door veel (nieuwe)
recepten aan te bieden.
Deel je gerechtenHeb jij een gerecht gemaakt waar je trots op bent? Blijf vooral je pareltjes van maaltijden delen via je favoriete social media kanaal met #30dagenvegan. Ook in de
Facebookgroep met VeganChallenge deelnemers zien we graag je creaties. Vinden wij ook leuk om te zien!
Morgen vatten we voor je samen wat je tot nu toe geleerd hebt over voeding en gezondheid.