Plantaardige vetten? Opties genoeg!

Goede vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gevarieerd en gezond dieet. Maar waar denk jij aan wanneer je aan omega 3 denkt? Laat me raden! Waarschijnlijk aan vette vis? Maar wist je dat die vis dit niet zelf aanmaakt en hij het ook binnenkrijgt via zijn voeding? Dit gebeurt namelijk via de planten die hij eet.

De juiste balans aan vetten
Hoe komen veganisten dan aan goede omega 3 vetten? Een duikje nemen in onze plaatselijke supermarkt bijvoorbeeld! Om de goede vetten in de juiste balans binnen te krijgen (omega 3 en omega 6) is het belangrijk om regelmatig de volgende producten te eten: avocado, noten (met name walnoten), zaden (zoals chiazaad, gebroken lijnzaad of hennepzaad), notenboters en gek genoeg ook donker bladgroen en bonen. Kortom, genoeg opties zonder een vis aan te hoeven raken!

Meer leren over omega 3? Kijk dan hieronder bij de blog over gezonde vetten.

Eiwitten? Check! Vetten? Check! Dan is het morgen de hoogste tijd om wat meer te vertellen over koolhydraten.
 
Recepten
 
Error: URL (https://veganchallenge.nl/recepten/feed/?vc_start_date=[VC Start Date]&vc_day=5) empty or not valid
 
weekmenu
 
 
 
Blog
 
Gezonde vetten zijn belangrijk
Goede vetten, slechte vetten? Noten, avocado’s, koekjes en snacks? Hoe zit dat toch allemaal? Vetten hebben we allemaal nodig, maar niet allemaal en niet teveel natuurlijk. Lees snel verder en ontdek hoe het allemaal precies in elkaar zit. Elise legt het namelijk uit.
 
lees meer
 
 
Waarom eigenlijk geen vis?
Waarom eten veganisten eigenlijk geen vis? En is vis eigenlijk gezond? Nicky vertelt je hier alles over in deze nieuwe blog!
 
lees meer
 
 
Tip: Avocado
Voormalig VeganChallenge teamcoördinator Vera vertelt je meer over de eindeloze mogelijkheden van de romige avocado. Super gezond en super lekker! Heb jij al kennis gemaakt met mijn kleine groene vriend? Het is de avocado! Naast lekker en gezond is deze vrucht ook nog eens ontzettend veelzijdig. We kennen de avocado allemaal uit zijn hoofdrol in de [......]
 
lees meer
 
 
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser